NELSON MANDELA
 
Nelson Mandela en Peter Boersen

Eind april 2005 zal in Johannesburg, Zuid Afrika een expositie worden geopend van Nelson Mandela. Op deze expositie die te vinden is in het gebouw van de Nelson Mandela Foundation worden de meest interessante zaken getoond die Nelson Mandela heeft ontvangen, zoals onderscheidingen en geschenken.
De expositie toont een brede variatie items toegekend aan Mandela, maar slechts een beperkt aantal van deze zaken zullen apart worden tentoongesteld. Met daarbij extra ruimte voor bijvoorbeeld meer informatie betreffende het item en door wie het geschonken is.

Onderdeel van deze bijzondere expositie, die overigens pas over enige maanden open zal gaan voor het publiek, is het boek:"Raken we je kwijt" van Peter Boersen. Een autobiografie van een Schagenees over zijn leven en gevecht met en tegen Aids.
Boersen vindt het een eer dat zijn boek is geselecteerd en is blij met de erkenning van Mandela.

Volgens de Mandela Foundation zijn de onderscheidingen en geschenken die getoond worden geselecteerd op hun interessante precedent, bijzondere verhaal of belangrijkheid. Dit boek is uitgekozen omdat het interessant en belangrijk genoeg is om apart getoond te worden. Zeker ook gezien de actualiteit van het boek van Peter Boersen.

Er is nu nog niet bekend of er nog meer dingen te zien zijn uit Nederland en dus vooralsnog is het boek "Raken we je kwijt" het enige dat ons land vertegenwoordigt.

Peter Boersen
www.peterboersen.aidsgroup.com
pe.boersen@compaqnet.nl