LEZING OVER AIDS
 
AIDS, wereldwijd zijn er momenteel meer dan 40.000.000 mensen besmet met dit dodelijke virus. Nog steeds groeit dagelijks het aantal slachtoffers en besmettingen. Ook in Nederland. Het aantal besmettingen met andere SOA's groeit eveneens, terwijl de voorlichtingscampagnes een gelijke stijgende lijn vertonen. Hoe kan dit?
Wordt er niet goed geluisterd? Is de informatie niet duidelijk of schokkend genoeg? Is men niet geïnteresseerd? Of denkt men nog altijd; "dat zal mij nooit gebeuren, dat is ver van mijn bed'?
Fout, AIDS kan iedereen overkomen. Het maakt geen onderscheid tussen hetero of homo, jong of oud, man of vrouw, religie of cultuur. Als men onveilig vrijt is de kans op besmetting zeer hoog. Gebruikt iemand vuile naalden, bingo! Krijg je een besmette bloedtransfusie, de hoofdprijs!

De jeugd is de toekomst. Maar deze "toekomst" moet nog duidelijker gemaakt worden wat de gevaren en consequenties van een besmetting zijn. Door nog veel te veel jongeren wordt er te licht over gedacht. En wat is nou een goede manier om deze denkwijze te proberen te veranderen? De ervaringsdeskundige.
"Dit kan dus iedereen overkomen. Een partner, een familielid, een vriend(in), een kennis, maar ook een werknemer(ster). Hoe gaat u als werkgever hiermee om? Hoe gaan uw personeelsleden met deze collega om? is het gevaarlijk om met "zo iemand" te werken? Vragen als deze en vele andere. Wie heeft er eventueel een antwoord?
De ervaringsdeskundige".

 
 
DE ERVARINGSDESKUNDIGE
 
Peter Boersen is zo'n ervaringsdeskundige. Hij schreef het boek; Raken we je kwijt, over zijn ervaring met AIDS. In 1994 werd het virus bij hem vastgesteld. Van een gezonde Hollandse jongen werd hij ineens een patiënt met een dodelijke ziekte. De prognose voor de rest van zijn levensduur was maximaal 2 jaar.
Peter wist niet dat hij sero-positief was, de klap van het AIDS kwam keihard aan. Een leven van bloedonderzoeken, uitslagen, angst en dagelijks veel medicijnen slikken begon. Een leven van vechten begon. En hij had geluk.
10 december 1999 hoorde Peter van zijn internist, dr. W. Bronsveld die verbonden is aan het AMC in Amsterdam en het MCA in Alkmaar, dat het dodelijke virus niet langer traceerbaar is in zijn bloed.
Verdwenen, ja. Genezen, ?
Dagelijks moet Peter meer dan 20 pillen innemen. Medicijnen die serieuze bijwerkingen kunnen geven. Het gevecht is nog lang niet voorbij.

Peter Boersen geeft lezingen voor scholen, bedrijven, groepen e.d. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
De Boersen Stichting
Tel: 0224-215299
Mobiel: 06-53298989
pe.boersen@compaqnet.nl
www.peterboersen.aidsgroup.com

 

Webdesign www.codesign.nl